Prečo BAREFOOT...

     Vedeli ste, že mnohí pediatri odporúčajú deťom chôdzu naboso pre najlepší rozvoj zdravej destskej nohy? Že ľudská noha je úžasná, komplexná štruktúra kostí a nie je plne vyvinutá až do približne 18 rokov? Je preto veľmi dôležité pre budúce zdravie, aby mali vyvíjajúce sa nôžky veľa voľného pohybu a aby rástli prirodzene.

     

     Vieme, že chodiť "barefoot - naboso" nie je vždy praktické a že nohy potrebujú ochranu. Preto v našom obchode ponúkame barefoot topánky, ktoré spôsob chôdze naboso pripomínajú. Náš obchod ponúka širokú škálu barefoot a minimalistických topánok. Všetky značky v našej ponuke sme pred ich zaradením starostlivo vyberali. 

bububu-barefood-1

 

 

Základné vlastnosti barefoot obuvi: 

- hrúbka podrážky max do 6mm, podrážka je flexibilná pozdĺžne aj priečne - podrážka spĺňa iba ochrannú funkciu nohy pred poranením. 

- rovná podrážka - nulový sklon medzi špičkou a pätou - päta teda nie je vyššie než špička a chodidlo môže prirodzene pracovať. 

- priestranná špička - NEzužujúca sa na strane palca, aby mali prsty v topánke dostatok miesta. Vždy treba dbať na správny nadmerok v topánke a deťom nožičky pravidelne premeriavať.

- bez podpory klenby - noha sa môže pri chôdzi správať prirodzene, zapájať všetky svaly potrebné pre správnu funkciu chodidla pre prirodzený vývoj. 

V ponuke máme aj tzv. kompromisné značky, to znamená, že spĺňajú barefoot kritéria čiastočne. Avšak, dávame si záležať na tom, aby ponúkané kompromisy mali minimálne priestrannú špičku, flexibilnú podrážku a minimálny sklon podrážky. Tieto topánky sú v eshope vždy označené ako kompromisné. 

    V našom obchode nájdete značky ako Froddo, Aylla, Shapen, Be Lenka, bLifestyle, Filii, Stonz, Feelmax, Tikki shoes, Nanga,...  našu ponuku neustále rozširujeme. 

160515_Feelmax_Content_image_04_do9aqp